חפש

היא שאלה אותי לגבי איבוד ויטמינים של הירקות כשמבשלים 'מרק כתום' והפתעה לדעת שגזר, למשל, בריא יותר כשהוא מבושל ולא 'חי'. לכן החלטתי לעבור על כמה ירקות ואיך הכי טוב לאכול אותם... מוכנים? - חסה - לשטוף, לייבש ולקרוע אותה בידיים לפני שמכניסים למקרר. - ברוקולי - לאכול מיד כשקונים אותו ולא לאחסן אותו במקרר לכמה ימים... בישול קצר או אידוי במשך כחמש דקות. הברוקולי צריך עדיין להיות חצי 'חי' כדי שיהיה הכי בריא - סלק - בישול של כ- 15 דקות, כשהוא חתוך לרבעים ועדיין בקליפתו - עגבניה - טריה ו'חיה' או צלויה קלות עם טיפה שמן זית - גזר - מבושל או מאודה - כרוב וכרובית - מבושלים (כרוב אדום יותר בריא מכרוב לבן) - תפוחי אדמה - תפוחי אדמה קטנים בריאים יותר. לקלף אלא אם אלה תפוחי אדמה אורגניים ואז עדיף לאכול אותם בקליפתם. - פלפל אדום (גמבה) - טרי ו'חי' או מבושל בחום נמוך. - בצל - כדאי לצרוך בצל מכל הסוגים: סגול, לבן וירוק. לכל אחד מהם ערכים תזונתיים שונים וחשובים. כדאי לבשל את הבצל (וגם את השום, דרך אגב) כדי להפיק ממנו יותר יתרונות בריאותיים. עוד על דיאטה להרזיה באתרנו : http://ift.tt/XARuKu



via דיאטה מהירה http://ift.tt/1x1EQ1H